Aknelääke Roaccutanin pitkäaikaiset sivuvaikutukset




Tiesitkö että aknelääke Roaccutan eli isotretinoiini on syöpälääke! Tämän tosiasian sain tietää vasta nyt vuonna 2012. Lääke on alunperin kehitetty kemoterapiaan ja sitä käytetään joidenkin syöpien hoidossa. Sivuvaikutukset ovat vakavia: Lääke tappaa soluja ja aivosoluja sekä on epigeneettinen eli muuttaa ihmisen perimää. Tätä myrkkyä lääkärit määräävät surutta teini-ikäisille potilailleen.

Söin Roaccutania kolmen kuukauden ajan loppuvuodesta 1999. Vuonna 2005 kävin läpi kaiken sen paskan mitä nykyään täytyy reseptin saadakseen, mutta sitten tein päätöksen olla syömättä toista isotretinoiini-kuuria. Onneksi!

Vasta nyt tajuan tiettyjen oireideni ja Roaccutan-kuurin yhteyden. Alkuvuodesta 2000 kävin lääkärillä kamalan hiustenlähdön vuoksi. Sain diagnoosin: miestyyppinen kaljuuntuminen, 20-vuotiaalla naisella! Myöskin vuonna 2000 minulla alkoi kamalat nivelkivut varpaissa, niin etten pystynyt välillä kunnolla kävelemään. Kihti siis, sekin siis 20-vuotiaalla naisella. Nyt tajuan että nämä kaksi ovat täysin Roaccutanin syytä. Ajoitus täsmää.

Roaccutan-kuurin aikana ja MONTA VUOTTA sen jälkeen kärsin todella kuivasta suusta. Sylkeä ei muodostunut juuri yhtään. Jouduin käyttämään koko ajan suuta kostuttavia tuotteita: suuvettä, imeskelytabletteja, geeliä. Hammaslääkärikin kauhisteli tilannetta.

Roaccutanin sivuvaikutukset voivat siis jatkua vuosia. Tunnetustihan tämän myrkyn yleinen sivuvaikutus on masennus, psykoosit ja itsemurhat. Moni on tappanut itsensä tämän myrkyn takia ja monen loppuelämä on kokonaan pilalla mielenterveyden mentyä lopullisesti. Minua todella mietityttää se kuinka pitkän ajan päästä kuurin syömisestä mielenterveysongelmat voivat vielä iskeä?

Mutta entäpä Roaccutanin pitkäaikaiset sivuvaikutukset, ne jotka tulevat vasta vuosia ja vuosikymmeniä tuon myrkyn syömisen jälkeen? Yleinen vaiva ovat esimerkiksi nivelkivut ja reumasairaudet, kuten jo kerroinkin omakohtaisena kokemuksena. Toinen yleinen vuosien päästä tuleva sivuvaikutus on kilpirauhasen vajaatoiminta.

Alkuperäistä Roaccutania (Accutane) ei enää edes myydä USA:ssa! Lääkeyhtiö on joutunut maksamaan niin paljon korvauksia isotretinoiinin takia suolistosairauksiin sairastuneille, ettei sillä enää ollut varaa pitää tätä myrkkyä myynnissä. Roaccutanin yleinen pitkäaikainen sivuvaikutus onkin esimerkiksi Crohnin tauti, haavainen paksusuolen tulehdus ja ärtynyt paksusuoli. On yleistä että Roaccutan aiheuttaa ihon ja limakalvojen pahaa kuivumista. Mutta tiesitkö että tämä lääke voi kuivattaa jopa suoliston! USA:ssa isotretinoiini on FDA:n viiden vaarallisimman lääkkeen listalla!

Etkö pysty uskomaan kertomaani todeksi? Kaikki on valitettavasti täyttä totta. Jostain syystä tämä kaikki ei ole ns. yleistä tietoa. Yksi käyttämistäni lähteistä on englanninkielisen Wikipedian isotretinoin-artikkeli.

Isotretinoin Greatly Overused

Aknen hoito ruokavaliolla

Katson juonipaljastukset joka viikko